ALLA SORTERS ENTREPRENÖRER

Det finns jättemånga anledningar att etablera sig i Varberg. Potential.vbg arbetar med alla sorters företag, idéer och entreprenörer. Vi har inspirerats av några Varbergsföretagare som får representera olika typer av entreprenörer.

INTRAPRENÖREN

Anna Altner, SWT Development

NÄR IDÉN TAR ÖVER

En person som sitter på ett av Varbergs många storföretag (Södra, Ringhals, Derome, Nilson Group etc.) med idéer som inte kan utvecklas hos nuvarande arbetsgivare. Dessa personer sitter ofta i en bra situation som gör det svårt att ta steget ut i den osäkra entreprenörsvärlden. Genom att ge dem en plattform och minska risken kan dessa idéer och personer få luft under vingarna.

PENDLAREN

Patrik Stenefjäll, StonerHill

TA MED VÄRLDEN HEM

En av Varbergs styrkor är närheten till Göteborg. Dock tröttnar många efter en tid att pendla, och framför allt under småbarnsföräldraråren. Med en gedigen erfarenhet sitter flera av dessa personer med en möjlighet att starta eget, vilket då med fördel kan förläggas till Varberg.

IN-/HEMFLYTTAREN

Ulf Ingemarsson, Simplicity

DÄR HJÄRTAT ÄR HEMMA

Varbergs storlek uppmuntrar de flesta ungdomar att vid något tillfälle prova vingarna och flytta någon annanstans. Dock återuppstår ofta önskan och uppskattningen för hemstaden vid nästa skede i livet. Detsamma gäller för många som har barndomsminnen från Varberg och som kan tänkas överväga en lokalisering här då man står inför en uppstart av en ny verksamhet.

HOBBYFÖRVERKLIGAREN

Monica Kylén, L:a Bruket

ATT FÖRVERKLIGA PASSIONEN

Det finns många som brinner för en hobby, önskar jobba med det, och har en massa bra idéer inom området. Passion är en nyckel till framgång. Varberg har ett antal karaktäristiska intresseområden, såsom spa-kulturen och vattensport/surf. Fördelen med hobbyförverkligande på en plats där många delar samma intresse, är möjligheten att rekrytera personer med ämneskunskap då man startar och växer en verksamhet.