Redesign

Det här är
Potential

Vi stöttar nyföretagare och entreprenörer och erbjuder dem råd, kontakter och riskkapital. Vi jobbar  med entreprenörer och företag som ni kommer att höra talas om.

 

Potential.vbg är en inkubator som syftar till att stötta nyföretagande som skapar värde för Varbergs näringsliv.

Potential.vbg drivs som en stiftelse och bildades med kapital från Sparbanksstiftelsen Varberg. Detta gör oss självständiga, utan avkastningskrav eller ägardirektiv. Istället drivs vi av en ambition att på bästa sätt bistå entreprenörer med att förverkliga sina affärsidéer.

Vår avsikt är att göra Varberg till en än mer attraktiv plats för företagande. Potential.vbg erbjuder råd, kontakter och riskkapital, där det etablerade näringslivet formar kärnan i nätverket och kunskapspoolen. Vi gör detta med Varbergs näringsliv, för Varbergs näringsliv.

Våra entreprenörer

VISA VÅRA ENTREPRENÖRER

Det finns miljarder skäl att älska våra entreprenörer. De bidrar med jobb och att göra Sverige känt. De fortsätter att skapa och utveckla sina idéer så långt det bara är möjligt och allt måste stämma om idén ska bli till ett bärkraftigt företag. Viljan är viktigt, men också förmågan att samarbeta och ta hjälp om det behövs. 

Våra partnerföretag

VISA VÅRA PARTNERFÖRTAG

Potential.vbg erbjuder företag att bli partners. Som partner får man ett breddat nätverk, nya kontakter och fler potentiella kunder. Man syns på vår hemsida och i våra digitala kanaler och får möjlighet att arbeta tillsammans med våra andra partnerföretag och nätverk. Deltaga vid seminarium, lab och work-shops med mera.

 

Från idé till verklighet med Inkubatorprocessen!

Vi söker entreprenörer!

Vi söker dig som har energi, idéer och förmåga att skapa morgondagens ledande företag! Det kan förutom tillväxt, lönsamhet och antal anställda, även mätas i uppmärksamhet, antal följare, hur du förändrar världen eller inspirerar andra människor.

 

Vi söker nytänkande idéer och produkter med möjlighet att växa och växlas upp utanför kommunens gränser. Du kan vara på idéstadiet, ha en prototyp eller rent av en färdig produkt. Alla typer av verksamheter som skapar värde till Varbergs Näringsliv kan söka, med ett krav; verksamheten ska inte vara ett projekt eller förening, och inte stå och falla med en persons unika kompetens.

 

Stämmer beskrivningen in på dig så kontakta oss. Vi lovar att ge raka besked.

 

Tillsammans med näringslivet!

Våra ledord är av näringslivet, med näringslivet, för näringslivet. En inkubator blir inte bättre än de människor som är verksamma i den. Vill du som företag, företagare eller näringslivsprofil involvera dig och engagera dig så välkomnar vi dig med öppnar armar. Hos oss träffar du nytänkande företag, intressanta personer och företagen som vi kommer att höra talas om och prata om i framtiden.

Hallands branscher i relation till Covid-19 

Covid-19 påverkar Sveriges näringsliv i allra högsta grad, men hur ser läget ut i Hallands olika branscher? Få en lägesrapport från Region Hallands avdelningar för analys och näringsliv.

Månadens Potential

INGER NEDERGÅRDEN PÅ KINGERS IMPORT!

Inger driver Kingers Import med bl.a varumärket Galloping Goop i sin portfölj. Hon tillgodoser marknaden med en serie hållbara och kvalitativa pälsvårdsprodukter som på ett effektivt och skonsamt sätt djuprengör hästar.

Inger deltar i inkubatorprocessen och är månadens Potential!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!