Potential – Värde för Varberg

Kommande evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Se alla evenemang

Varbergs företagare var på sprudlande humör när Varbergsgalan applåderade våra duktiga företagare i Varberg! Det bjöds på mingel, mat, underhållning och prisutdelningar från scen. Vi, våra partners, vår styrelse och inte minst entreprenörer var på plats, festfina och glada!

Covid-19 påverkar Sveriges näringsliv i allra högsta grad, men hur ser läget ut i Hallands olika branscher? Få en lägesrapport från Region Hallands avdelningar för analys och näringsliv.

MÅNADENS POTENTIAL

Inger Nedergården på Kingers Import!

Inger Nedergården driver Kingers Import med bl.a varumärket Galloping Goop i sin portfölj. Hon tillgodoser marknaden med en serie hållbara och kvalitativa pälsvårdsprodukter som på ett effektivt och skonsamt sätt djuprengör hästar.

Inger deltar i inkubatorprocessen och är månadens Potential! Läs mer om hennes verksamhet på hemsidan.

Vad

EN FÖRETAGSINKUBATOR

Potential.vbg är en inkubator som syftar till att stötta nyföretagande som skapar värde för Varbergs näringsliv, och som bidrar till att realisera visionen om ”Västkustens kreativa mittpunkt”.

 

Potential.vbg drivs som en stiftelse och bildades med kapital från Sparbanksstiftelsen Varberg. Detta gör oss självständiga, utan avkastningskrav eller ägardirektiv. Istället drivs vi av en odelad ambition att på bästa sätt bistå entreprenörer med att förverkliga sina affärsidéer.

 

Vår avsikt är att göra Varberg till en än mer attraktiv plats för företagande. Potential.vbg erbjuder råd, kontakter och riskkapital, där det etablerade näringslivet formar kärnan i nätverket och kunskapspoolen. Vi gör detta med Varbergs näringsliv, för Varbergs näringsliv.

Det är i mötet mellan människor det händer spännande saker

Hur

EN SKRÄDDARSYDD PLAN

Potential.vbg letar efter entreprenörer och bra affärsidéer. Vi utvärderar alla förslag som kommer till oss, och vi går själva ut och aktivt söker kandidater. I en grundlig urvalsprocess tittar vi på bärkraften i affärsmodellen, hur nytänkande idén är, möjligheten att växa verksamheten nationellt och internationellt, men framför allt på personerna bakom satsningen.

Då man kvalificerat sig till inkubatorprogrammet får man ett erbjudande. Alla företag är unika och har olika behov, så istället för en flerstegsprocess ser vi starten på varje engagemang som ett vitt papper. Detta fyller vi med professionell hjälp och rådgivning. Vi har heltidsanställd senior personal som jobbar med företagen, och därutöver tar vi in expertkompetens inom områden såsom:

  • Patent
  • Marknadsföring
  • Försäljning
  • Företagsjuridik/avtal
  • Rekrytering
  • Finansiering
  • Ekonomi
  • Omvärldsanalys

I inkubatorprogrammet får alla företag del av mentorprogrammet, nätverksträffar och utbildningsaktiviteter, med fokus på kontakter. Vi delar med oss av vårt nätverk och kanske är det här man träffar sin första kund, återförsäljare eller styrelseordförande.

 

Dessutom erbjuder Potential.vbg riskkapital. Vi har möjlighet att gå in i ett tidigt skede när andra alternativ inte står till buds.

 

Sammanfattningsvis ger vi dig som entreprenör förutsättningarna att våga ta steget och kliva ut i entreprenörsvärlden. Vi håller dig i handen, muntrar upp dig när det är tungt, gläds med dina framgångar, och gör det möjligt att förverkliga dina drömmar.

 

Läs mer om inkubatorprocessen >>>

 


Potential Lab

Torsdagar ojämna veckor kl 10-14, jämna veckor kl 15-19

Välkommen till Potential Lab på Kreativa Kontoret (Birger Svenssons v 34A). Då finns vi och mentorer på plats för att träffa er, entreprenörer och framtida entreprenörer, och diskutera era affärsidéer, hjälpa till med affärsplaner och vidga vyer och visioner. Ingen föranmälan krävs – det är bara att dyka upp. Välkommen!


Vem

VI SÖKER ENTREPRENÖRER

Vi söker idéer, och människor som vill förverkliga dem. Detta behöver inte vara en och samma person. Vi söker affärsidéer med Värdepotential. Värdepotential kan förutom försäljningstillväxt, lönsamhet och antal anställda, även mätas i uppmärksamhet, antal följare, hur man förändrar världen eller inspirerar andra människor.

 

För att vi ska tillföra största möjliga värde söker vi nytänkande affärsidéer och produkter, och du ska ha en ambition och möjlighet att växa verksamheten utanför kommunens gränser. Verksamheten ska vara eller utvecklas till ett företag (inte projekt eller förening), och får inte stå och falla med en individuell persons unika kompetens. Du kan vara på idéstadiet, ha en prototyp eller rent av en färdig produkt. Potential.vbg är inte begräsad till en specifik bransch utan söker alla typer av verksamheter som adderar värde till Varbergs näringsliv.

 

Det finns egentligen inget rätt eller fel. Känner du dig kallad och tror att Potential.vbg kan hjälpa dig att snabbare driva igång din verksamhet så kontakta oss! Vi lovar att ge raka besked.

TILLSAMMANS MED NÄRINGSLIVET

Våra ledord är av näringslivet, med näringslivet, för näringslivet. En inkubator blir inte bättre än de människor som är verksamma i den. Vill du som företag, företagare eller näringslivsprofil involvera dig och engagera dig så välkomnar vi dig med öppnar armar. Här kan du komma i kontakt med nytänkande företag, intressanta personer och möta företagen som vi kommer att höra talas om och prata om i framtiden.

@potentialvbg

@potentialvbg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

@potential_vbg

Linda Björk

Linda Björk

linda@potentialvbg.se
0704-670 672
Jonas Birgersson

Jonas Birgersson

jonas@potentialvbg.se
076-319 15 80
Potential.vbg

Potential.vbg

www.potentialvbg.se
info@potentialvbg.se

Birger Svenssons väg 34 A

432 40 Varberg