Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

LAB FOR STARTUPS PLANNING XR APPLICATIONS

5 oktober, 2021 @ 16:30 - 18:00

OM LABBET
Det här labbet är Del 2 av 2 med Timmy. För dig som vill delta i Del 2 så bidrar föreläsningen i Del 1 till förståelsen för hur XR kan användas. Notera att du måste anmäla dig separat till Del 1 respektive Del 2. Labbet ges endast med fysiskt deltagande på plats.

VEM ÄR MÅLGRUPPEN FÖR LABBET?
Du behöver inga förkunskaper inom XR för att delta. Labbet är relevant för såväl start-ups som etablerade privata bolag oavsett branschtillhörighet, samt kommunala aktörer med fokus på stadsutveckling, energi och mobilitet.

VAD ÄR XR?
Extended Reality – eller XR – är samlingsnamnet för områdena Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR)och Mixed Reality (MR). Flera branscher har på allvar tagit till sig möjligheterna med tekniken och XR blir alltmer tillgängligt även för mindre och medelstora bolag. Några exempel på lösningar inom olika branscher:

Utbildning – t ex att kunna genomföra kirurgi utan att riskera patientens hälsa,
Underhållning – t ex förstärkta upplevelser som en del av konserter, museum mm,
Fastigheter – t ex möjligheten att besöka en fastighet innan den byggs
Detaljhandeln – t ex att prova kläder virtuellt, eller testa en möbel från det stora varuhuset i ditt egna hem innan köp
Missa inte att under Halland Tech Week har du också möjlighet att ta del av en spännande session med Elena Malakhatka kring hur XR kan användas i utvecklingen av våra städer och vårt samhälle i eventet ” XR trends and spatial computing for urban planning and architecture”.

MEDVERKANDE
Timmy Ghiurau leder Volvo Cars arbete med simulatorer och VR/AR. Hans uppdrag handlar bland annat om att sprida tillämpningen av ny teknik inom Volvo Cars – från design, till R&D och till användar-applikationer.

Anmäl dig här

Detaljer

Datum:
5 oktober, 2021
Tid:
16:30 - 18:00
https://hallandtech.se/event/lab-for-startups-planning-xr-applications/

Arrangör

Potential.VBG

Plats

Campus Varberg
Otto Torells gata 16
Varberg, 432 40 Sverige
+ Google Map