Vizcon: Revolutionerande teknik möter byggbranschens framtid

I hjärtat av Västsverige växer en innovation fram som kommer att förändra byggbranschen i grunden. Vizcon, det senaste tillskottet i Potential VBG:s prestigefyllda företagsinkubator, är på väg att omforma hur vi tänker kring byggprocesser och kundinteraktion.

Visionen

Grundat 2017 av Martin Grimberg, en före detta snickare med en vision, tog Vizcon en oväntad vändning när slumpen förde honom samman med två utvecklare i Malmö. Ett slumpmässigt möte som ledde till en kollision av idéer och kompetenser blev startskottet till en revolution inom en bransch som allt för länge stått still.

Från husvisualisering till en banbrytande plattform

Denna banbrytande plattform började som ett verktyg för husleverantörer, där kunder kunde visualisera och modifiera 3D-modeller av hus & byggnader. Vizcons genombrott kom när de introducerade sin unika plattform - en innovation som placerade dem i branschens framkant.

Vändpunkt och innovation

Trots motgångarna i byggbranschen som gjorde sig rejält märkbara i 2022 och fortsatte in i 2023, vände Vizcon utmaningarna till möjligheter. Med en orubblig tro på innovation, lanserade de under 2023 plattformen Bygghub. En flexibel lösning som sömlöst anpassar sig från den enskilde hantverkarens behov till de storskaliga byggvaruhusens krav. Den innovativa Bygghubb-plattformen ger användaren en digital verktygslåda för modern projekthantering. Här kan de i realtid samarbeta med kunder och partners, dela viktiga dokument, hantera tillval, beräkna materialåtgång och anlita arkitekter - allt på ett och samma ställe. ”Vi hjälper byggföretag att skapa sömlösa kundupplevelser genom förstklassig kommunikation i varje fas av byggprocessen,”berättar Martin.

Stöd från Potential VBG

Harald Edén, styrelseordförande för Potential VBG, delar sin entusiasm över Vizcon: "Vizcon har en stark affärsidé och vi har lärt känna Martin Grimberg och gänget bakom som verkligen duktiga entreprenörer. De är kunniga och drivande, de är med i Potentials Inkubatorprogram sedan i början av året och vi anar en mycket positiv utveckling. Under våren växte det fram en bra investerargrupp med gemensamt intresse i Vizcon och vi är stolta över att kunna vara med i detta sammanhang. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta att stötta Vizcon på deras resa framåt. Både via inkubatorprogrammet, men också på längre sikt som delägare."

Framtidsutsikter

Med ett starkt partnerskap med XL-BYGG och BOLIST har Vizcon säkrat en robust marknadskanal. På Potential VBG är vi övertygade om att detta bara är början. Vizcons förmåga att anpassa sig, innovera och se möjligheter i motgångar gör dem till väl förtjänta av en plats i inkubatorprogrammet. När byggindustrin står inför en digital revolution, leder Vizcon vägen.

Följ med på resan när de fortsätter att omforma framtidens byggbransch, en innovation i taget. 

Föregående
Föregående

"Det handlar om att bygga något som är hållbart i längden, inte bara kortsiktigt lönsamt.”

Nästa
Nästa

Kickstarta entreprenörs-hösten med oss!