”Nu är vi en fullservicebyrå specialiserad på att skapa högkvalitativa och anpassade 3D-utskrifter för alla kunders behov"

Wow, vilken resa! 🚀 Vi på Potential VBG har precis hälsat på hos superentreprenören Tobias Skattberg från Skattberg AM Design. Och vet ni vad? Det är en success story som heter duga! 💪
För bara drygt ett år sen startade Tobias Skattberg  sitt företag med drömmen om att leverera högkvalitativa 3D-utskrifter och prototyper. ”Jag tänkte, 120 000 kr i omsättning första året vore nice,” berättar han med ett leende. ”Men det har gått så mycket bättre än så!” I år bygger han tillsammans med sin sambo och numera också redovisningansvarige, ett nytt kontor och produktionsområde som ska möjliggöra en utökad produktion.

Snacka om att sikta mot stjärnorna! 🌟 Med avancerad teknik bland annat från sin Formlabs SLS-maskin skapar Tobias delar med överlägsen finish och kvalitét. "Det ger oss en riktig edge, särskilt för industrikunder som kräver specifika egenskaper som t ex brandtålighet,” förklarar han.
Tobias är ingen rookie - han har jobbat med additiv tillverkning på Arcam och GE Additive, där fick han bland annat sin erfarenhet i produktion av stål- & titanimplantat.

Smart drag, Tobias! 💡 Han kickstartade företaget med en kombination av eget kapital och ett banklån. "Jag hade en solid affärsplan, tack vare hjälp från Almi," berättar Tobias. Men det var en vändning i sista minuten som gjorde skillnaden. "En kompis tipsade om att kolla med Nordea, som visade sig vara supertaggade på mitt affärsområde. På fem dagar var allt klart!"

”Nu är vi en fullservicebyrå specialiserad på att skapa högkvalitativa och anpassade 3D-utskrifter för alla kunders behov," förklarar Tobias. Det är kunden som sätter gränserna, materialvalen sträcker sig från pulver och resin till filament och metall. Från Varberg produceras nu allt från snabba prototyper till specialgjorda industrigrejer för kunder över hela Sverige. Kvalitet och service som redan benämns som världsklass 🏆!
Vad säger då Tobias till alla er som drömmer om att starta eget? "Kör bara! Och var inte rädd för att ta hjälp, företagsinkubatorn har varit guld värd för mig på vägen vidare.”

Framtiden ser ljus ut och vi på Potential VBG är så stolta över att få vara en del av denna spännande resa. Håll utkik efter Skattberg AM Design - vi har på känn att detta bara är början! 🌟💪🚀

Föregående
Föregående

SmellWell: En svensk succéhistoria med global räckvidd!

Nästa
Nästa

Lär känna Harald, vår ordförande i Potential VBG