Techarenan Varberg: En dynamisk samlingsplats för teknikentusiaster

Sedan augusti förra året har Sara arbetat som projektledare och kommunikatör för Techarena Varberg där hon möter oss med ett brett leende och en smittsam energi! Med sitt centrala läge på Campus Varberg, erbjuder denna mötesplats en öppen och inkluderande miljö där alla som är engagerade inom tech, oavsett område, är välkomna. Här möts allt från studenter och företag till investerare och erfarna teknikentusiaster.

Techarenan är inte bara en plats för arbete och studier; det är en plattform för möten och evenemang relaterade till teknik. "Vår roll här är att facilitera dessa möten och hjälpa till med arrangemang," förklarar Sara. Tack vare att Campus Varberg tillgänglig gör lokaler är arenan kostandsfri och öppen tisdagar och onsdagar. 

En av de mer dynamiska aspekterna av Techarenan är de tekniska sprintarna. Dessa sessioner erbjuder deltagarna en chans att brottas med verkliga problemställningar på ett mer praktiskt sätt. "Just nu förbereder vi oss för en sprint i september, fokuserad på 'Datadriven affärsutveckling med fokus på kundresan'," berättar Sara med en smittande entusiasm. Detta görs tillsammans med studenter från Campus Varberg och forskare från Högskolan i Borås. Ett initiativ med fokus på lärande och labbande där det tas fram prototyper av produkter, tjänster, modeller och metoder.

Full fart framåt och ett av målen är en självklar plats på den internationella tech-kartan. Med ett brett spektrum av aktiviteter och en stark drivkraft att stödja och utveckla techgemenskapen, kommer Sara och hennes team på Techarenan att vara en central punkt för teknikintresserade och på så vis dra intresse till i regionen.

Efter en rundvisning bland kontor, lummiga gemenskapsytor och ”boxar” där man kan arbeta och samtala ostört tackar vi för kaffet och diskar vår egen kaffekopp ”Här har vi en kaffeklubb☕️ där de som sitter här ser till att det finns kaffe och var och en diskar sin egen kopp, säger Sara glatt och sätter tillbaka diskborsten på sin plats. 

Vill du bli en del av ett buzzande tech-community? Besök Sara och resten av tech-entusiasterna på Techarena Varberg - redan IDAG!

Föregående
Föregående

"Jag vill bidra till att utveckla företagandet här i Varberg”

Nästa
Nästa

SmellWell: En svensk succéhistoria med global räckvidd!