”Det är viktigt att uppmuntra till entreprenörskap”

Lär känna Lisa Gramnäs, en av våra styrelsestjärnor på Potential VBG 🌟

Kort om din bakgrund yrkesmässigt? ✍️
"Min yrkesmässiga bakgrund ligger i princip helt inom entreprenörskap och startup-världen. Jag har arbetat från många olika håll, bland annat som en del av ett team, som inhyrd VD, som mentor, som styrelseledamot och som affärsängel/investerare. Ibland har det varit flera roller samtidigt, vilket inte är ovanligt i tidiga skeden av företagande."

När valdes du in i Potentials styrelse? 📅
"Jag blev invald mitt under pandemin, så till en början träffades vi bara digitalt. En annorlunda tid. Det var först när restriktionerna lättade som vi fick möjlighet att träffas och arbeta tillsammans. En lärdom som stärkte och gjorde oss än mer kreativa."

Vad är den främsta anledningen att du vill arbeta med inkubatorn i Varberg? 🚀
"När det görs lokala satsningar på entreprenörskap och för att stärka näringslivet genom att skapa goda förutsättningar för tidiga företag känns det som en självklarhet för mig att vara med och bidra."

Varför behövs en inkubator i Varberg? 💡
"Att navigera starten och driften av ett företag i de tidiga skedena kan kännas ensamt och osäkert. Potential VBG kan skapa ett sammanhang och bereda stöd, vilket underlättar resan för entreprenörerna. Det är extra viktigt för oss att uppmuntra till entreprenörskap, särskilt bland kvinnor."

Vad ser du som Potential VBG:s styrkor i att arbeta med utveckling av bolag? 🌟
"Under det senaste året har vi finslipat våra affärsutvecklingsprocesser och skapat ett ännu bättre erbjudande för både nya entreprenörer och de som nått längre i sin företagsresa. En styrka är hur vi förnyar våra samarbeten och knyter till oss nya mentorer och partners för att ständigt kunna erbjuda vägledning och ett brett nätverk. En annan är den att vi jobbar aktivt för att skapa tillgång till kapital, vilket är mer betydelsefullt än någonsin nu."

Vad ser du fram emot med Potential VBG under 2024? 🔭
"Jag ser verkligen fram emot den fortsatta utvecklingen och de framsteg vi kommer att göra, särskilt eftersom vi har fått med oss Linn, Verksamhetschef för Potential VBG, vilket ger oss ytterligare driv och kapacitet. Det finns så mycket mer vi kan och vill uppnå inom vår verksamhet. En spännande sak är det investerarnätverk som vi nu bygger upp, för att ytterligare kunna stötta den ökade mängden bolag som ser externt kapital som vägen framåt.

Din bästa årstid i Varberg? Och varför? 🍂
"Hösten står mig varmast om hjärtat. Det är en tid för återhämtning efter en lång och händelserik vår och sommar. Då saktar tempot ned och vi kan njuta av lugnet, med tända ljus och en varm kopp te i goda vänners lag - eller i mitt fall, med katten i knäet."

Föregående
Föregående

Nu lanserar vi ett nytt investerarnätverk

Nästa
Nästa

”Att arbeta med stiftelsen har varit det roligaste jag har gjort”